Katalyzátor za drogy? Tentokrát to nevyšlo

PRAHA – V ulici U Děkanky si všiml svědek dvojice, která ze zaparkovaného vozidla odstraňovala katalyzátor. Přivolal proto strážníky a ti dostihli dva zloděje. Prý katalyzátor potřebovali na obstarání drog.

Pozorný kolemjdoucí si v ulici U Děkanky všiml dvojice, která se snažila odcizit katalyzátor ze zaparkovaného vozidla,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Na nic nečekal a zavolal pražské strážníky, aby si dvojici prověřili. Hlídka skutečně na místě nalezla muže, který ležel pod vozem a vedle stojící ženu, která měla patrně hlídat, zda je vzduch čistý.

Po spatření strážníků se oba dali na útěk, muž s flexou v ruce,“ dodala mluvčí. Nastala krátká honička a dvojice byla ve vedlejší ulici dostižena, omezena na osobní svobodě a pro podezření ze spáchání trestného činu předána do rukou Policie ČR. Sedmatřicetiletý muž se k činu přiznal a uvedl, že katalyzátor se měl stát zdrojem příjmu na drogy, na kterých je závislý.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.