V hlavní roli děti, kapuce a policie

PRAHA – V Holešovicích rozprášili strážníci dvojici umělců v kapuci, kteří pomalovávali zeď. A pak v centru Prahy na sebe upozornil chlapec, když se snažil vypadat nenápadně. Proč to dělal?

Pověstné nohy na ramena vzali dva mladíci s kapucí na hlavě hned, jakmile spatřili strážníky,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Byli totiž vyrušeni právě ve chvíli, kdy pomocí barevných sprejů tvořili nápisy na zeď v Partyzánské ulici v Holešovicích. Hlídka začala mladíky pronásledovat a jednoho z nich strážníci dostihli na parkovišti objektu Pražské teplárenské. Druhý z umělců zmizel. Čtrnáctiletý chlapec strážníkům prozradil, že si to chtěl pouze vyzkoušet. Byl předán do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.

V centru města si ve Wilsonově ulici projíždějící autohlídka strážníků všimla procházejícího chlapce,“ uvedla mluvčí druhý případ. Když chlapec uviděl služební vozidlo, nasadil si urychleně kapuci na hlavu a začal odcházet jiným směrem. Strážníkům bylo jasné, že není něco v pořádku. Zastavili chlapce a vyzvali ho k prokázání totožnosti. „Ten několikrát uvedl jiné jméno,“ doplnila mluvčí. Následoval převoz na policejní stanici, kde vyšlo najevo, že je dvanáctiletý chlapec veden v policejní databázi osob hledaných a pohřešovaných.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha