Nezletilá dvojice pod vlivem alkoholu. Jak se k vodce dostali?

PRAHA – Strážníci řešili mladíka a slečnu, kteří se nacházeli na záchodcích obchodního centra v Praze 9 pod vlivem alkoholu. Jak se mladiství k tvrdému alkoholu dostali?

Nezletilá dvojice si krátila odpoledne popíjením alkoholu,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová. Hlídka strážníků nalezla šestnáctiletého mladíka a patnáctiletou dívku na záchodcích ve druhém patře obchodního domu v Praze 9. Na první pohled bylo zřejmé, že jsou oba pod vlivem alkoholu. Provedené dechové zkoušky podezření strážníků potvrdily.

Mladík se poněkud šetřil a tak nadýchal 0,13 promile alkoholu, zatímco dívčin výsledek byl 1,49 promile. Zdravotní stav dívky vyžadoval příjezd zdravotníků, kteří si ji převzali do péče. „Mladík prozradil, kde alkohol koupil a strážníky dovedl k prodejci,“ doplnila mluvčí. Prodávající ovšem popřela, že by mladíkovi nějaký alkohol prodávala. Nyní se bude správní orgán zabývat jak prodejcem, tak také mladíkem, který alkohol pořídil a kamarádce podal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.