Předvánoční požár v Holešovicích. Tentokrát za to nemohla svíčka na adventním věnci

PRAHA – Dvě jednotky pražských hasičů zasahovaly včera večer v ulici U Pergamenky v Praze 7. Hořelo zde vybavení bytu. Příčinou však nebyla obvyklá svíčka bez dozoru, ale krb na biolíh. Evakuováno bylo šest osob a dvě kočky.

U požáru vybavení bytu v ulici U Pergamenky v Praze 7, zasahovaly dvě jednotky pražských profesionálních hasičů v pondělí dvacátého prosince,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Požár byt zachvátil v půl sedmé večer. Plameny se rozšířily z krbu na biolíh a pak přeskočily i na televizi a další vybavení bytu.

Na uhašení plamenů použili hasiči vodu z místního zdroje. Dostat požár pod kontrolu se jim podařilo za malou chvíli. „Během zásahu bylo evakuováno šest osob a zachráněny byly dvě kočky,“ doplnil mluvčí. Přesnou příčinu požáru i rozsah škod nyní zjišťuje hasičský vyšetřovatel. Hasiči neustále nabádají veřejnost, aby byla opatrná s otevřeným ohněm v bytech.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha