VIDEO: Strážníci zastavili řidiče. Dobře věděli proč

PRAHA – V Novodvorské ulici v Praze 12 si strážníci všimli stříbrného vozidla, které řídil známý uživatel drog. Vozidlo zastavili a řidiče podrobili testům na alkohol i drogy. Následně si řidiče převzala Policie ČR.

Hlídka strážníků si všimla řidiče ve stříbrném vozidle v Novodvorské ulici v Praze 12. Přestože jednapadesátiletý muž nespáchal žádný přestupek, zastavili ho a zkontrolovali,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Díky dobré místní znalosti poznali strážníci v řidiči muže, který je pravidelným uživatelem drog. Chvíli poté, co vozidlo zastavili, již dobře věděli, že se nemýlili.

Řidič komunikoval zmateně, nesrozumitelně a neustále odbíhal od tématu,“ doplnila mluvčí. Neměl u sebe žádný doklad k řízení vozidla a hlídce se muž přiznal, že zhruba před hodinou požil neurčené množství pervitinu. „Dušoval se ale, že alkohol nepije,“ uvedla ještě mluvčí. Strážníci provedli oba testy. Ten na přítomnost alkoholu byl negativní, test na drogy však prokázal amfetamin a metamfetamin. Případ byl předán k řešení Policii ČR. V tomto roce strážníci provedli testy na alkohol a drogy u téměř 1600 řidičů. „Ve 170 případech byl test pozitivní,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.