Vánoční kapr trochu jinak. Když vám smažená ryba a majonéza v salátě nevyhovuje

Ilustrační foto

Vánoční klasika v podobě smaženého kapra a salátu s vydatnou porcí majonézy nemusí být vždy to pravé ořechové, zejména pokud se potýkáte s trávicími problémy, nějakými kily navíc nebo si prostě jen chcete nechat v žaludku více místa na cukroví a další dobroty.

Přinášíme vám recept na méně tradiční úpravu kapra, kterou můžete vyzkoušet třeba právě na Štědrý den. Kromě toho, že pokrm bude lehce stravitelný, ušetříte také čas, protože není třeba ani obalovat rybu, ani chystat bramborový salát.

Pečený kapr na kořenové zelenině

Suroviny

Kapr

Šunka

Mrkev

Petržel

Celer

Sůl

Trocha másla

Postup přípravy

  1. Nejdříve si vše připravíme, takže očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na drobné kousky. Očištěného kapra naporcujeme a osolíme. Kapr může být jak s kůží, tak bez ní. Záleží čistě na tom, co nám chutná více.
  2. Jednotlivé kousky kapra vložíme do máslem vymazaného pekáčku a kolem něj naskládáme kořenovou zeleninu v poměru jako na svíčkovou – mrkev, petržel a celer.
  3. Nakonec na kapra položíme plátky šunky (nepoužíváme žádné náhražky v podobě šunkových salámů atd.)
  4. Nakonec naše dílo podlijeme a pečeme, dokud ryba nezměkne, což netrvá dlouho.

Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory, bramborovou kaši, hranolky nebo také rýži.

A to je vše! Rychlé, jednoduché a navíc v žaludku ještě zbyde místo i pro nějaký ten kousek vánočního cukroví. Dobrou chuť!