Horské kolo a kolagen. Dvě vykradená auta

PRAHA – Dva zloději se činili v Praze 5 a 8. Jednou šlo o horské kolo ve voze, podruhé se zloději zamlouval objemný balík na zadním sedadle. Když zjistil, co se v něm ukrývá, pohodil ho v opuštěné kůlně.

V ulici Na Pomezí v Praze 5 řešila hlídka městské policie na oznámení osobní vozidlo z rozbitými okny a střepy všude okolo,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci měli štěstí na kolemjdoucího muže, který věděl, kde se nachází majitel poškozeného vozidla. Dovedl strážníky k majiteli a ten u vozu potvrdil, že se navíc ztratilo horské kolo, které měl uložené ve vozidle. Strážníci na místo trestného činu přivolali Policii ČR k dalšímu řešení.

Druhý případ se odehrál v Praze 8, v Trojské ulici. „Při kontrole nezajištěného opuštěného objektu si strážníci všimli roztržené papírové krabice v přilehlé kůlně,“ uvedla další případ mluvčí. Při bližším ohledání krabice strážníci zjistili, že se jedná o poštovní balík. Kolem balíku se nacházely poházené kosmetické přípravky. V balíku byla také přiložena faktura, ze které strážníci zjistili majitelku. Zkontaktovali ji a ta jim potvrdila, že jí kdosi ukradl krabici ze zadního sedadla vozu během výměny kola. Krádež ovšem nenahlásila a obsah balíku si následně vyzvedla na služebně městské policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: MP Praha