Při požáru bytu v Libni zemřel člověk, další jsou v péči zdravotníků

PRAHA – Vybavení jedné místnosti začalo hořet v ulici Andrštova v Praze 8. Hasiči evakuovali několik osob, jedné osobě již však nebylo pomoci. Na místě zasahovali záchranáři se speciálním vozidlem Atego.

V ulici Andrštova v Praze 8 zasahujeme u požáru bytu. Hoří vybavení jedné místnosti,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči zasahovali v dýchací technice a na uhašení plamenů použili jeden proud vody. Bylo rovněž nutné evakuovat pět osob. Záchranáři si osoby převzali do péče, jednoho člověka pouze vyšetřili a změřili hladinu oxidu uhelnatého. Vzhledem k tomu, že hodnota nebyla kritická, nebylo třeba osobu transportovat do zdravotnického zařízení.

Na místě máme posádku záchranářů, lékaře, inspektora a speciál Atego. Dorazit musel i koroner,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Jedna osoba podlehla svým zraněním neslučitelným se životem na místě, záchranáři již nemohli nic dělat. Po několika minutách měli hasiči požár pod kontrolou a prostor odvětrávali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.