Na ulici Bratislavská v Brně hořelo na Nový rok v opuštěném domě

BRNO – V sobotu před půl šestou ráno likvidovalo šest jednotek hasičů požár v opuštěném domě na ulici Bratislavské v Brně. Při požáru se nikdo nezranil.

V sobotu ráno zasahovali hasiči v opuštěném domě na ulici Bratislavské v Brně. Při příjezdu prvních hasičů šlehaly plameny z oken v druhém a třetím nadzemním podlaží. Hasiči násilně vnikli do domu a ze čtvrtého podlaží, které nebylo zasažené ohněm, vyvedli čtyři nezletilé dívky. Ty prý neutrpěly v souvislosti s požárem žádná zranění. Jak informoval policejní mluvčí Pavel Šváb, byly dívky v pátrání kvůli útěku z výchovného ústavu. „Trojici tedy čeká cesta zpět, jejich kamarádku jsme předali zákonným zástupcům v Brně,“ dodal Šváb. Do boje proti plamenům hasiči nasadili postupně čtyři vodní proudy, z toho jeden z výškové techniky. V 5.24 hodin hasiči požár lokalizovali, v 7.29 hodin se jednotky vrátily zpět na základnu. „Po deváté hodině se na místo hasiči ještě vrátili, aby dohasili jedno skryté ohnisko požáru. Výše škody a příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Příkaský. Při požáru se nikdo nezranil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.