Nejrychleji si na svět pospíšil chlapeček Hugo. Druhým letošním miminkem se stala Karolínka

ZLÍNSKÝ KRAJ – První dítě nového roku ve Zlínském kraji na sebe nenechalo dlouho čekat. Letošní prvenství získal chlapeček Hugo, který přišel na svět na Valašsku. O hodinu a půl později ho následovala holčička Karolínka v Uherském Hradišti.

Hugo se narodil ve 2 hodiny a 36 minut v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí. „Maminka přijela do porodnice z nedalekých Hranic,“ prozradil mluvčí nemocnice Adam Knesl.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

V uherskohradišťské porodnici uvítali ve 4 ráno zdravou holčičku Karolínku. Vážila 2,68 kilogramů a měřila 49 centimetrů.

Termín porodu měla maminka Nikola Dokoupilová z Halenkovic stanovený už na 27. prosince, podle jejich slov si však malá madam počkala, až bude slavná. Silvestrovské ohňostroje si Karolínka ještě užila v bříšku, čtyři hodiny po půlnoci se pak za přítomnosti tatínka poprvé podívala na svět. „Porod byl doslova luxusní, jsem moc ráda, že jsme si vybrali Uherskohradišťskou nemocnici, vše probíhalo bez komplikací, personál byl skvělý, všem moc děkujeme,“ říká dojatá maminka a dodává, že na Karolínku se doma těší starší bratříček.

Karolínka s maminkou. Foto: Uherskohradišťská nemocnice