Tragický Silvestr v Kroměříži: Auto srazilo v centru dvě ženy, jedna na místě zemřela

KROMĚŘÍŽ – Tragickou předehru silvestrovského ohňostroje zažili včera večer v Kroměříži. Blízko Hanáckého náměstí tam auto srazilo dvě ženy, jednu z nich se už oživit nepodařilo.

K nehodě došlo krátce před půl sedmou večer na ulici Velehradská blízko místa, kde od sedmi probíhal ohňostroj. „Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči z Kroměříže, kteří byli v době nehody poblíž, protože jeli na asistenci při odpalování ohňostroje. Hasiči ihned spolu se svědky nehody zahájili předlékařskou první pomoc včetně resuscitace dvěma ženám, které vozidlo srazilo. Jedna z žen bohužel na místě podlehla zraněním, druhou ženu transportovala zdravotnická záchranná služba do areálu nemocnice, kde byla přeložena do vrtulníku letecké záchranné služby,“ vylíčila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během vyšetřování hasiči nasvětlovali místo nehody. „Hasiči dále spolupracovali s policií při zajištění místa dopravní nehody a usměrnění davu lidí po ohňostroji, kdy si někteří neodpustili fotit a nahrávat videa pomocí svých mobilních telefonů,“ dodala Javoříková. Velehradská ulice byla uzavřena pro veškerý provoz až do pozdních nočních hodin.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje