Účet silvestrovské noci: Dva muži na Břeclavsku se vážně zranili od petard

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Během silvestrovských oslav evidovali jihomoravští záchranáři v době od 18 do 6 hodin celkem 156 výjezdů. V osmi případech bylo důvodem volání tísňové linky poranění zábavní pyrotechnikou.

K prvnímu úrazu silvestrovské noci došlo ihned v prvních minutách roku, a to na Břeclavsku. Dva muži byli zasažení v oblasti obličeje a jejich zranění byla závažná. U dalších osob způsobily petardy zranění spíše lehčího charakteru. Jak popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová, kromě poranění od pyrotechniky vyjížděli i k dalším úrazům. Na vznik většiny z nich měl vliv alkohol. Většinou šlo o tržné rány na hlavě nebo úrazy dolních či horních končetin. V důsledku požití alkoholu docházelo také k různým potyčkám, někteří pacienti měli sebevražedné úmysly, nebo naopak ohrožovali svoje okolí. „Celou noc jsme byli ve střehu a snažili se vám být nablízku, zvedali jsme telefony, ošetřovali pacienty, transportovali je do zdravotnických zařízení. Do nového roku všem přejeme pevné zdraví a hodně sil. Šťastný nový rok 2022,“ doplnila Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.