Ani poklidný příchod roku 2022 se v Ostravě neobešel bez dozoru strážníků

OSTRAVA – Oslavy spojené s příchodem roku 2022 byly podle slov ostravské Městské policie klidnější, než tomu bývá obvykle. Přesto se tato noc neobešla bez nutných výjezdů, kterých bylo na padesát.

Nejčastějším důvodem, proč strážníci v ulicích na Silvestra zasahovali byly rozepře v domácnostech, rušení nočního klidu, opilé osoby a nepovolené používání pyrotechniky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

„Počty strážníků jsme na silvestrovskou noc posílili o desítky. Museli jsme mít jistotu, že bude zajištěn veřejný pořádek a bezpečnost. Vše probíhalo samozřejmě i ve spolupráci s Policií České republiky,“ řekl mluvčí Městské policie Ostrava, Jindřich Machů.

V průběhu silvestrovského večera a noci ostravští strážníci vyjížděli k více než padesátce případů. U většiny z nich sehrál, dle očekávání policistů, roli alkohol. Statisticky se ale přelom roku 2021 obešel bez mimořádných událostí.