Muž chtěl vydělat na kryptoměně. Přišel však o 400 tisíc korun

BRNO-VENKOV – V listopadu loňského roku zavolal podvodný obchodník devětašedesátiletému muži z Brněnska a nabídl mu výhodné investice do kryptoměny. Senior se nechal k ochodu zlákat.

Zatím neznámý pachatel zlákal seniora z Brněnska do podvodného obchodu s kryptoměnou. Přitom nainstaloval do jeho počítače program na jeho vzdálenou správu, přičemž mu aktivně pomáhal poškozený senior. Potom mu podvodník zařídil dvě půjčky za skoro půl miliónu korun. Tyto peníze pak seniorovi odčerpal z účtu, zmizela i půjčka 120 tisíc od bratra. „Když už měl senior obavu o své peníze, přišla ze strany neznámého pachatele chyba, kterou poškozený dokázal využít. Podvodník si totiž před Vánoci poslal na účet 150 tisíc korun, které poškozený obratem odeslal na jiný účet. Svou ztrátu sice snížil, přesto je vyšší než 400 tisíc korun. Případem se zabývají kriminalisté specializující se na internetovou kriminalitu,“ uvedl policejní mluvčí  Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.