Muž ohrožoval ženu nožem a ukradl jí kabelku. Brzy byl však dopaden

PRAHA – Ani na Nový rok se pražští policisté nenudili. Při projížďce žižkovskou lokalitou zahlédli muže, který ohrožoval ženu nožem a ukradl jí kabelku. Útočníka zpacifikovali a obvinili z trestného činu.

„Na Nový rok projížděli policisté autem Seifertovou ulicí v Praze 3, kde si všimli muže, který ohrožoval ženu nožem,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Pod touto pohrůžkou jí odcizil kabelku. Žena při potyčce upadla na zem a pádem se zranila tak, že musela být převezena do nemocnice. Muž jejího stavu nedbal a staral se hlavně o své bezpečí. Zahlédl kolemjedoucí policejní hlídku a dal se na útěk. Policisté okamžitě zastavili a muže doběhli. Vzhledem k tomu že útočník držel v pravé ruce nůž, použili k jeho zpacifikování donucovacích prostředků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podezřelý muž na místě dopadení s policisty nespolupracoval a odmítal jim sdělit svou totožnost. „Ta byla zjištěna až po převozu na policejní služebně. Lustrací kriminalisté z pražské Palmovky zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl v září loňského roku propuštěn z vězení. Tam si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost,“ objasnila mluvčí. Kriminalisté pětadvacetiletého cizince obvinili ze spáchání trestného činu loupež. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi.