Navštivte jednu z nejrozsáhlejších sbírek hodinek a hodin

Technické muzeum v Brně láká na zajímavou výstavu PRIMKY a jiná časoměrná zařízení ze sbírky Libora Hovorky. Sbírka hodinek, hodin a jiných hodinových mechanismů vás jistě nadchne, jedná se totiž o jednu z nejrozsáhlejších sbírek svého druhu.

Výstava nabídne přes 300 kusů exponátů, uvidíte hodinky náramkové, kapesní, ale i kuchyňské a další. „Hvězdou výstavy budou dle mého názoru hodinky Prim Orlík z roku 1965. Jsou to první československé hodinky určené pro potápěče a mají z historických hodinek Prim největší sběratelskou hodnotu. Kromě toho budou na výstavě k vidění i další velmi zajímavé exponáty, jako je prototyp hodinek Spartak z roku 1954 vyrobený v Chronotechně Nové Město nad Metují, prototyp hodinek Adast zhotovený v Adamovských strojírnách v roce 1956, nebo ladičkové hodinky Elton z roku 1966,“ sděluje sběratel Libor Hovorka.

Nenechte si tuto podívanou ujít, výstava trvá až do 27. února 2022. Technické muzeum najdete na adrese Purkyňova 5, Brno. Otevřeno je od úterý do pátku v době od 9.00 do 17.00, o víkendech a svátcích v době od 10.00 do 18.00. Informace o vstupném a další aktuality naleznete na stránkách Technického muzea v Brně.

PRIMKY a jiná časoměrná zařízení ze sbírky Libora Hovorky, zdroj: Technické muzeum v Brně