Otravy alkoholem, ale i rvačky se zraněním. Silvestrovské oslavy na Vysočině patřily i tak k těm klidnějším

KRAJ VYSOČINA – Záchranáři Kraje Vysočina vyjeli během silvestrovské noci více než padesátkrát k různým případům, náročnou noc měli i policisté. Ve srovnání s jinými roky ale patřil Silvestr 2021, stejně jako v roce 2020, k těm nejklidnějším za posledních několik let.

Silvestrovské oslavy představují pro pracovníky záchranky tradičně jeden z nejvytíženějších dnů v roce. Letos uskutečnila záchranná služba na Vysočině celkem 52 výjezdů a ošetřila 47 pacientů. „V porovnání s loňským rokem je to asi o třetinu více, nicméně i tak byly letošní oslavy příchodu nového roku výrazně klidnější než v předchozích letech. Zvýšil se také počet ošetřených pacientů z loňských 34 na letošních 47,“ uvedl mluvčí záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Ne všechny výjezdy záchranářů se ale týkaly novoročních oslav. „V přímé souvislosti se silvestrovskými oslavami jsme ošetřili celkem 17 pacientů. Nejčastěji se jednalo o osoby mladšího věku. Pět z nich se zranilo následkem pádu, čtyři osoby skončily v péči zdravotníků po fyzickém napadení a sedm pacientů bylo nutné transportovat do nemocnice s intoxikací alkoholem. Pouze jeden člověk se zranil v důsledku manipulace s pyrotechnikou. S poraněním oka byl převezen do zdravotnického zařízení,“ dodal Petr Janáček.

V rámci silvestrovských oslav se alkohol často dostával do rukou i nezletilým. „Na Havlíčkobrodsku po půl deváté večer zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice šestnáctiletého chlapce z důvodu intoxikace alkoholem. Kolem půl desáté večer přijali policisté oznámení o třináctiletém chlapci, který na Třebíčsku upadl a zranil se, přičemž byl také pod vlivem alkoholu,“ sdělila policejní mluvčí Stanislava Rázlová.