Prvním miminkem roku 2022 na Vysočině je holčička Julie

JIHLAVA – První miminko Vysočiny přišlo na svět v jihlavské nemocnici. Malá Julinka, která se narodila 1. ledna minutu po půlnoci, se má čile k světu.

Nemocnice Jihlava přivítala letos prvního človíčka na Vysočině. Holčička Julie měřila při porodu 45 cm a vážila 3185 gramů. Maminka Olesia i malá Julie jsou v pořádku, doma v Polné  je už netrpělivě očekává šťastný tatínek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V neděli 2. ledna odpoledne navštívil maminku malé Julinky hejtman Vítězslav Schrek, v doprovodu ředitele nemocnice Lukáše Veleva a primářky gynekologicko-porodnického oddělení Petry Herboltové. Julie, stejně jako ostatní první miminka narozená na Nový rok v Kraji Vysočina, dostala od vedení kraje darem zlatý šperk se znamením zvěrokruhu a šek na deset tisíc korun.

Částka rodičům pomůže s úhradou nákladů, které je s příchodem nového člena rodiny čekají. „Trochu se obávám rčení, jak na Nový rok, tak po celý rok. Julie je naše první dítě a budeme si na sebe chvilku zvykat. Na dalšího sourozence do roka a do dne si zatím netroufáme,“ upozornila šťastná maminka Olesia.

Foto: Nemocnice Jihlava
Foto: Nemocnice Jihlava
Foto: Nemocnice Jihlava