Teenager, který utekl z výchovného ústavu, si hrál na osmadvacetiletého

BRNO – Strážníci v neděli odpoledne řešili případ čtrnáctiletého mladíka, který utekl z výchovného zařízení a tvrdil, že je mu osmadvacet let. Přivoláni k němu byli z toho důvodu, že se nevybíravě choval k personálu rychlého občerstvení.

Pracovníci fast foodu obsloužili zákazníka, dočkali se však jen nadávek a nevhodného chování. Stejně dopadli i další návštěvníci tohoto podniku. Personál proto přivolal na pomoc hlídku, která mladíka vyzvala, aby místo opustil a on nakonec poslechl. Poté po něm chtěla doklady, které u sebe však neměl, nahlásil jí tedy jméno a dodal, že je mu dvacet osm let. To přišlo strážníkům divné, jelikož na takové roky skutečně nevypadal. „Kolegové pojali podezření, že může být na útěku z diagnostického zařízení. Zavolali proto na pomoc republikovou policii, která ověřila osobní údaje a skutečně vyšlo najevo, že mladík odtud utekl,“ dodává tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Státní policie si rovnou teenagera převzala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.