Mladý muž z Kroměřížska si jezdil v luxusních autech, platit ale nehodlal

KROMĚŘÍŽSKO – Devětadvacetiletý muž z obce na Kroměřížsku si užíval jízdu v luxusních vozech Audi, společnostem ale neplatil měsíční splátky. Celkem tak zpronevěřil čtyři auta, tři se z nich přitom majitelům dosud nevrátila. Celková škoda byla vyčíslena na 8 milionů korun.

Mladý muž si chtěl koupit vůz od pražské firmy, která prodává luxusní auta. „Při inventuře zjistili pracovníci firmy, že postrádají vozidlo Audi SQ8 a dohledali, že ho má v užívání právě devětadvacetiletý muž, který za něj ovšem neuhradil kupní cenu. V únoru loňského roku ho vyzvali k vrácení vozidla, k tomu ovšem nedošlo, proto podali trestní oznámení. Vůz vypátrali policisté po pár dnech v Praze v myčce automobilů,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další tři auta si muž vzal do užívání prostřednictvím operativního leasingu s pozdějším odkupem od firmy z Karlových Varů. Požadované částky nejdřív platil, po nějaké době ale nájemné hradit přestal. „Od firmy obdržel výpověď nájemní smlouvy z důvodu hrubého porušení podmínek s výzvou k vrácení vozidla. Termín byl stanoven na únor loňského roku. Muž ani jedno z vozidel nevrátil, do současné doby vozidla nebyla nalezena,“ uvedla Kozumplíková.

Komisař kriminální policie nyní muže obvinil ze zpronevěry. „Proti obviněnému muži je na území České republiky vedena řada dalších trestní řízení pro závažnou majetkovou trestnou činnost. V současné době je ve vazbě pro jinou trestnou činnost,“ dodala mluvčí.