Na brněnské náměstí zavítal očkovací kamion

BRNO – Městská část Brno-střed ve spolupráci s neziskovou organizací Podané ruce otevřela na náměstí Svobody takzvaný medical truck, který zvládne naočkovat až tisíc osob denně. Pro zájemce je otevřen sedm dní v týdnu.

Obyvatelé Brna mají možnost přijít na očkovací místo na náměstí Svobody každý den od 8 do 12 a od 14 do 19 hodin. Nutné je být předem zaregistrován, na výběr je z vakcín od Pfizeru a Moderny. Jelikož roste zájem o očkování i podání třetí dávky, rozhodla se nezisková organizace Podané ruce zprostředkovat tuto službu přímo v centru města, aby byla blíž zájemcům. „Chceme umožnit našim občanům se jednoduše naočkovat a tím přispět ke zlepšení situace v Brně. Velká denní kapacita, každodenní provoz a také dostupnost v centru města jsou podle mého názoru velmi důležitými faktory, které udělají očkování přístupnějším, protože centrem města denně projdou tisíce lidí ať už do práce, nebo jen tak na procházku,“ dodal starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Denně zvládne očkovací centrum vakcinovat tisíc osob, v případě potřeby je možné kapacity navýšit. Kromě toho lze využít také další místo, a to v Janáčkově divadle, kde není nutná registrace. Truck na náměstí Svobody bude dostupný do konce března. Podané ruce také připravují mobilní laboratoř, která bude schopná vyhodnotit až 1000 PCR testů za den. Za cíl si klade ulevit jihomoravským laboratořím. Lidé výsledky dostanou za čtyři až šest hodin.