Na prvního letošního občánka si Hradiště počkalo, velkou radost pak přinesl Lojzík

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – První hradišťský občánek si letos dal načas. O to větší radost pak měli z malého Aloise, který přišel na svět před polednem 2. ledna. Chlapečkovi a mamince přišel do porodnice pogratulovat starosta Stanislav Blaha.

První dítě s trvalým pobytem v Uherském Hradišti se jmenuje Alois Vlachynský. Narodil se rodičům Štěpánce a Petrovi a při příchodu na svět měřil 51 centimetrů a vážil 3 680 gramů. Doma malému bráškovi bude dělat společnost o něco starší chlapeček Antonín.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Miminko přišel přivítat starosta města Stanislav Blaha. „Celé rodině, ale zejména malému Lojzíkovi, přeji hodně zdraví, štěstí a radosti v životě a moc se těším, až se s ním a s rodiči setkáme také na radnici při slavnostním obřadu vítání prvního letošního občánka města,“ vzkázal starosta.

Prvního hradišťského občánka čeká nejen přivítání na radnici, ale také dar 15 tisíc korun. Ostatní narozené děti s trvalým bydlištěm v Uherském Hradišti od města dostávají také finanční dar, a to 5 tisíc korun.

Foto: město Uherské Hradiště