Neznámý střelec na Berounsku usmrtil trofejní kus jelena evropského. Zvíře dlouho umíralo!

BEROUN – Škodu značného rozsahu způsobil pytlák, který skolil sedmiletého jelena. Zvíře bylo usmrceno v době povoleného lovu, který trvá až do 31. ledna.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel někdy během dvou svátečních dnů po Štědrém večeru usmrtil střelnou zbraní jelena evropského. Smutné je, že zraněné zvíře, ještě než podlehlo, ušlo v lesním porostu obce Chyňava, kus cesty. Jelen byl starý přibližně 7 až 8 let a jednalo se o trofejní kus.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Případem usmrceného jelena se už zabývají berounští kriminalisté a zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. Samec byl zastřelen v době jeho lovu a předběžná škoda byla odhadnuta na více než 100 tisíc korun.

Za uvedený trestný čin hrozí pachateli odnětí svobody až na dva roky.

Lov trofejových zvířat není právě nejlevnější koníček. Mezi nejhodnotnější a zároveň lovecky nejoblíbenější zvířata patří právě jeleni evropští. Za nejlepší kusy jsou střelci údajně ochotni zaplatit i částky kolem čtyř set tisíc korun. V průměru má vyjít skolení trofejního kusu zhruba na 60 tisíc.