Policisté hledají svědky riskantní jízdy zdrogovaného řidiče

HAVLÍČKŮV BROD – Policisté vyšetřují nebezpečnou jízdu osobního vozu, které řídil muž pod vlivem drog. Ten ujížděl 31. prosince policejním hlídkám a přitom se střetl s policejním vozem. Policisté se obracejí na řidiče, kteří riskantní jízdu zaznamenali, aby se přihlásili na lince 158.

O případu, který se stal v pátek 31. prosince odpoledne, jsme informovali zde. Třiačtyřicetiletý řidič vozidla Audi A3 nejprve projel vysokou rychlostí přes světelnou křižovatku na ulici Romana Havelky v Jihlavě a poté neuposlechl výzvy policejní hlídky k zastavení a začal ujíždět po dálničním přivaděči ve směru na Havlíčkův Brod.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Policisté začali vozidlo pronásledovat. „Na silnici I/38 za obcí Svatý Kříž u kruhového objezdu byly k zastavení ujíždějícího vozidla připraveny další policejní hlídky. Když je muž s ujíždějícím vozidlem spatřil, otočil se ještě před kruhovým objezdem zpět do protisměru, kde se střetl s policejním vozidlem, které jelo od Jihlavy za ním,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Test zadrženého řidiče byl pozitivní na amfetamin. Policisté se obracejí na případné svědky, kteří projížděli v pátek 31. prosince okolo 15:15 hodin po ulici Romana Havelky v Jihlavě a všimli si vozu Audi A3 tmavě šedé barvy, který projel vysokou rychlostí přes světelnou křižovatku na nově vybudovaný nájezd na dálniční přivaděč, aby je kontaktovali.

„Stejně tak bychom uvítali svědky, kteří mohli u kruhového objezdu zaznamenat chování řidiče při jeho riskantním otáčení a poté také srážku s policejním vozidlem Škoda Kodiaq. Se svým svědectvím a případnými záznamy z palubních kamer vozidel se můžete obrátit na linku 158 nebo přímo na policisty z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod na telefonním čísle 974 271 250,“ dodala mluvčí.