Silvestrovská krádež auta. Odcizil ho recidivista s mačetou

PRAHA – Nemilý vstup do nového roku zažil majitel červené Škody Fabie. Pár minut před silvestrovskou půlnocí přišel o své auto. Policie zadržela ve Vysočanech ozbrojeného zloděje auta s bohatou kriminální historií. Hrozí mu dva roky vězení.

Policie zaregistrovala v neděli odpoledne v Poděbradské ulici v Praze 9 červenou Škodu Fabii. Auto měla vedené v evidenci jako kradené. „Vzhledem k tomu, že by mohl řidič Fabie ujíždět, policisté okamžitě informovali ostatní hlídky v terénu, aby jim pomohly vůz bezpečně zastavit,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policejní zásah se podařil v Ocelářské ulici ve Vysočanech.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za volantem policisté našli recidivistu pod vlivem drog. Muž jim oznámil, že zrovna jede vůz vrátit majiteli. K tomu řídil navzdory skutečnosti, že do roku 2023 má vyslovený platný zákaz řízení. V autě měl také ukrytou 30 cm dlouhou mačetu pro případ potřeby.

Vzhledem k těmto skutečnostem byl již devětkrát soudně trestaný muž zadržen a předán kriminalistům. „Nyní je muž podezřelý ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí.