Vánoční výzdoba ve Vsetíně skončila v rukou vandalů

VSETÍN – Při oslavách příchodu nového roku nenechavé ruce vandalů zamířily k mostům Vsetínské Bečvy a poškodily vánoční řetězy. Škoda je vyčíslena na několik desítek tisíc korun.

Přitom představitelé města koncem roku 2021 uvolnili 360 tisíc korun na obnovu a doplnění vánoční výzdoby v ulicích Vsetína. Chtěli tím navnadit obyvatele na přicházející nejkrásnější svátky a setkali se jen s pozitivními ohlasy. O to víc mrzí, že na Silvestra veškerou krásu vandalové poničili. Řetězy na mostech jsou v několika místech potrhané, není tedy možné je nahradit jinými součástkami a musely být zcela odstraněny. Je smutné, že kvůli řádění několika jedinců přišla vniveč práce mnoha lidí, kteří se o výběr, pořízení a instalaci nové vánoční výzdoby zasloužili. V neposlední řadě jde také o finanční prostředky, o něž město vinou poškozených prvků přišlo,“ uzavřel starosta Jiří Růžička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.