Chystaná změna územního plánu budí emoce

PROSTĚJOV – Stavět nebo nestavět na pozemcích v okolí prostějovské Hloučely? Možný záměr V. změny územního plánu, který navrhuje změnit pozemky z veřejné zeleně na smíšenou obytnou plochu, rozporuje petice na podporu místního lesoparku.

„Zachraňme Hloučelu tak, že ponecháme plochu pro její další rozvoj,“ hlásají kritici připravované V. změny územního plánu, která se má projednávat online formou 11. ledna. Jedná se o pole mezi nemocnicí a biokoridorem Hloučelou. Lidé městu vytýkají, že by mělo lesopark rozšiřovat, protože se jedná prakticky o jedinou souvislou zalesněnou část v okolí města určenou k relaxaci a ne jedny z nejlepších pozemků určit k zástavbě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line

Petici na podporu Hloučely je možné podepisovat hned na několika místech. Petenti navíc upozorňují i na vyhlášení elektronického projednávání, v nevhodnou dobu a v datovém formátu, který neumožňuje vyhledávání v textu. „Tyto formální postupy komplikují až znemožňují práva občanů podílet se na procesu tvorby územního plánu,“ míní spolek Pro Prostějov.

Vedení města ujistilo, že projednávání V. změny územního plánu bude probíhat striktně podle zákona. Uvedené části pozemků jsou prý nezbytné pro vybudování komunikačního propojení ulic J. Lady a Plumlovská. Mělo by dojít k úlevě pro přetíženou okružní křižovatku v ulici Plumlovská i úlevě pro sídliště.