Na Silvestra se mladík dobrovolně vykoupal v Moravské Sázavě, skončil v nemocnici

ZÁBŘEH – Silvestrovská otužilecká show je běžná v Přerově (letos se kvůli covidu nekonala). Poslední den v roce se do řeky vrhl mladík v Zábřehu, s otužováním to ale nemělo nic společného. Mladý muž se snažil uniknout strážníkům.

Krátce po polední 31. prosince loňského roku přijala Městská policie (MP) Zábřeh telefonické oznámení majitele restaurace, že jemu neznámý mladík vnikl na jeho pozemek, prostor letní zahrádky, kde prokopl dveře na WC a poškodil reklamní poutače. „Oznamovatel mladíka přistihl při protiprávním jednání, došlo k výměně názorů,“ uvedl k případu velitel Městské policie Zábřeh Václav Doubrava.  Před příjezdem hlídky MP mladík utekl k blízké řece, skočil do jejího proudu a přeplaval na druhou stranu. Hlídka strážníků při kontrole břehů řeky zjistila, že mladík se drží větví stromu na protějším břehu a přivolala hasiče. Před jejich příjezdem se mladík rozhodl pustit větve a podařilo se mu z řeky vylézt a schovat se do přilehlého objektu, kde byl zadržen její ostrahou. Přivolaní zdravotníci rychlé mladíka na místě ošetřili a rozhodli o převozu do šumperské nemocnice. Případ si převzala k dořešení státní policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.