Opilá žena se po neúspěšném ujíždění snažila policisty ještě uplatit

BŘECLAV – V pondělí krátce před půlnocí spatřila hlídka na Břeclavsku uprostřed úzké silnice v lese zaparkovaný vůz, který byl navíc nastartovaný. Takovou reakci na kontrolu ale hlídka nečekala.

Zaparkovaný vůz u středové čáry úzké silnice nemohli místní policisté rozhodně přehlédnout. Bližším prozkoumáním zjistili, že za volantem sedí starší žena. „Než se jí ale muži zákona stihli na cokoliv zeptat, znenadání se bleskově rozjela. To už se za ní vydala i hlídka, které ale řidička odmítala stovky metrů zastavit,“ vylíčil policejní mluvčí Petr Vala. Po krátkém pronásledování přece jen ujíždění vzdala, ale ani poté nebyla s ženou v autě rozumná řeč. Zjevně podnapilá řidička se totiž bezdůvodně odmítala podrobit zkouškám na alkohol i na drogy. Později na služebně nakonec nadýchala přes dvě promile. Korunu všemu nasadila, když se policisty snažila opakovaně obměkčit nabídkou úplatku. „Tím si ale žena zadělala na pořádný problém. Kromě stíhání za řízení v opilosti je navíc podezřelá i za trestný čin podplácení, za který řidičce hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.