Opilý a těžce zraněný muž měl více štěstí než rozumu

PRAHA – Neodkladnou první pomoc poskytli strážníci opilému a zraněnému muži, kterého našli ležet na ulici v Praze v Horních Počernicích. Je dost pravděpodobné, že by muž vzhledem k jeho stavu a mrazivému počasí nedopadl dobře.

Na noční obhlídce 21. prosince zahlédli strážníci ležícího a silně dezorientového muže na zemi v Javorské ulici v Horních Počernicích. Muž měl velkou tržnou ránu na hlavě a hodně krvácel. Byl naštěstí při vědomí, byť silně podchlazený, jelikož v noci mrzlo. „Strážníci muži zastavili krvácení, obvázali hlavu, zabalili jej do izotermické fólie a předali kolegům z rychlé záchranné služby,“ uvedla mluvčí policie Irena Seifertová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Devětatřicetiletý muž si toho z večerní události moc nepamatoval. Vzpomněl si pouze na svůj pád na zem u bankomatu. To bylo vše. „Před převozem do nemocnice strážníkům ještě nadiktoval telefonní číslo své ženy, kterou hlídka posléze informovala o tom, co se stalo. Pár dní nato přišlo na služebnu milé poděkování od manželky zraněného muže,“ doplnila mluvčí.