Policie dopadla „fantoma“ od benzínek

HRADECKO – Kradenou poznávací značku připevňoval na svůj vůz, aby ho nemohli najít. Po půl roce ale spadla klec. Třicátník byl obviněn z toho, že působil škodu majitelům benzínových pump, usvědčil ho kamerový systém. Po dlouhém zatloukání se nakonec ke všemu přiznal.

Dvaatřicetiletý muž měl v srpnu loňského roku v Hradci Králové odcizit SPZku, kterou si přidělal na vlastní černý vůz značky Mercedes – Benz Viano. S ním měl během tří měsíců natankovat minimálně osmkrát na různých čerpacích stanicích na trase Hradec Králové – Praha a následně odjet bez placení. Způsobil tak škodu ve výši dvaceti tisíc korun. Na začátku nového roku se policistům podařilo pachatele dopadnout. Ten se dostavil na služebnu dokonce ve stejném oblečení, jako měl na sobě při všech krádežích, které byly zachyceny na kameře. Dotyčný se ke všemu přiznal, prý ho k trestnému činu dohnala ztráta zaměstnání během pandemie. „Obviněnému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodává za policii Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.