Strakonice zainvestují necelé 2 miliony do objektu zimního stadionu

STRAKONICE – Město, jako majitel objektu zimního stadionu Na Křemelce musí na základě zpracované požární zprávy, upravit venkovní vstupní schodiště vedoucí do restaurace. Dojde také k zastřešení obou ramen schodišť jednotnou ocelovou konstrukcí. Rozpočet města na rok 2022 počítá s investicí necelých dvou miliónů.

Jak uvedla mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, v objektu je řešena rekonstrukce stávající restaurace. „V rámci projektové dokumentace bylo nutné zpracovat požární zprávu, ze které vyplývá požadavek na zakrytí obou venkovních vstupních schodišť.
Majetkovým odborem byla oslovena společnost Protom, s.r.o., která má s podobnými konstrukcemi bohaté zkušenosti,“ sdělila Bučoková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Společnost v první fázi vypracuje projekt ke stavebnímu povolení včetně inženýrské činnosti, ve druhé fázi bude realizovat samotné dílo včetně zajištění pravomocného kolaudačního řízení. Firma také podala cenovou nabídku na realizaci ve výši 1 936 000 korun s DPH. Cenová nabídka byla majetkovým odborem prověřena a odpovídá současné situaci na trhu.

„Zpracovaná projektová dokumentace k územnímu a stavebnímu řízení musí být předložena objednateli ke konzultaci do 30 dnů od podpisu smlouvy. Do 30. května tohoto roku by nejpozději mělo dojít k předání staveniště s tím, že předání kompletního díla bude do 31. července 2022,“ doplnila mluvčí strakonické radnice.