Táborští policisté žádají o pomoc s objasněním nehody a ztotožnění řidiče

TÁBORSKO – Táborští dopravní policisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody a ztotožnění řidiče. K té došlo v noci na úterý 4. ledna 2022 u obce Turovec na Táborsku. 

Jak uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná, v době kolem druhé hodiny noční dne 4. ledna 2022 na silnici II/409 u obce Turovec ve směru jízdy od Turovce směrem na Planou nad Lužnicí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla značky BMW 530D, které řídil dosud nezjištěný řidič. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič patrně svojí neopatrnou a neohleduplnou jízdou nezvládl řízení, vyjel s vozidlem vpravo na nezpevněnou krajnici a následně narazil do vzrostlého stromu,“ doplnila Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle svědků zastavil u nehody řidič bílé dodávky značky Ford Transit, který odpojil baterii a pomohl s vyproštěním spolujezdce. „V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme tohoto řidiče, aby se přihlásil táborským dopravním policistům na jejich služebně v Soběslavské ulici, případně na telefonním čísle 974 238 250 a předal policistům potřebné informace,“ říká policejní mluvčí.

Zároveň policisté žádají řidiče havarovaného vozidla značky BMW 530D, aby se přihlásil policistům na výše uvedených kontaktech.