Vloni se v brodské nemocnici narodilo 1451 dětí. První letošní miminko je holčička Malvína

HAVLÍČKŮV BROD – Loňský rok byl pro porodnici v Havlíčkově Brodě velmi úspěšný. Proběhlo zde 1431 porodů, z nichž přišlo na svět dvacet párů dvojčat. Nejvíce porodů zaznamenali  v červenci a v červnu.

Největším dítětem loňského roku byl Štěpán s porodní váhou 6000 gramů, nejmenší pak Áron s 1500 gramy. Nejvíce miminek se narodilo v červenci (145) a červnu (136). Děvčat se vloni narodilo 746, zatímco chlapců bylo 705. Prvním miminkem letošního roku je Malvína Šimková z Čáslavi.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Nejoblíbenějšími jmény roku 2021 byl Matyáš a Eliška. Rodiče ale často vybírali i jména Matěj, Jakub, Jan a Vojtěch. Pro holčičky pak Anna, Amálie, Natálie a Ema/Emma.

Největší počet rodiček byl samozřejmě z Havlíčkobrodska, následoval okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Pelhřimov, Chrudim, Kutná Hora, Pardubice a Praha. V havlíčkobrodské nemocnici ale porodily i ženy z Mostu, Ostravy či Olomouce. Rodilo zde také patnáct maminek ze Slovenska a jedna z Ukrajiny.