Vojáci budou v Baťovce pomáhat s covidovými pacienty i v lednu

ZLÍN – Zlínská nemocnice využije pomoc armády i v novém roce. Šestice vojáků nahradila pět kolegů, kteří v prosinci přišli Baťovce vypomoct s péčí o covidové pacienty.

Zlínská nemocnice je v počtu covidových pacientů mezi tuzemskými nemocnicemi na prvním místě, pomoc armády proto vítá. „Stále máme obsazená lůžka intenzivní péče, pomoc vojáků je proto pro nás velmi potřebná. Své povinnosti dokáží perfektně zvládat, nahrazují sanitáře. Také fakt, že s námi zůstávají i v novém roce, je pro nás velkou vzpruhou,“ ocenila náměstkyně ošetřovatelské péče Kamila Slabáková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vojáci v nemocnici pracují pod dohledem kvalifikovaných sester. Pomáhají třeba s manipulací a polohováním nepohyblivých pacientů, asistují při dezinfekci povrchů a úpravách lůžek, při zásobování materiálem a dalších potřebných úkonech.

Velkou pomoc poskytli nemocnici i krajští hasiči, kteří od druhé poloviny loňského roku pracují v odběrovém stanu. V Baťovce stále působí i středoškolští a vysokoškolští studenti, a to jak v rámci praxe, tak pracovních dohod.