Zloděj na Klatovsku v jedné chatě kradl a druhé demoloval

KLATOVSKO – Celkem tři rekreační chaty se staly cílem zloděje na Plánicku. Ten využil situace, že v nich nikdo nepřebývá. Svých nekalých činů se dopustil v rozmezí od 17. prosince loňského roku do současné doby.

U první chaty vnikl neznámý pachatel do vnitřních prostor budovy po vypáčení okenice a rozbití skleněné výplně okna. Tam vše pečlivě prohledal a ukradl šest masových konzerv, dvě dýmky, čelovou svítilnu, zimní bundu a v kamnech spotřeboval dřevo, které měli majitelé připraveno v koši.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V druhé chatě vypáčil vchodové dveře a další dvoje dveře. Uvnitř všechny místnosti prohledal, nic se mu však zřejmě nehodilo, protože nic neodcizil. U třetího objektu pak vypáčil okenici v okně, poškodil ochrannou mříž, ale dovnitř nevnikl. „Pachatel způsobil poškozeným škodu za téměř 12 tisíc korun. Policie v uvedených případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.