Nedoslýchavá žena přišla o sluchadlo a telefon. Znáte muže, který jí ztracený batoh s věcmi nevrátil?

PRAHA – Batoh zapomenutý v metru na Nových Butovicích našel a zatím nevrátil majitelce neznámý muž. Policie po něm hned 27. prosince loňského roku, kdy se událost stala, vyhlásila pátrání. Pokud ho poznáváte, volejte na linku 158.

„Policisté pátrají po totožnosti muže, který vzal ze sedadla metra jedoucího ze stanice Nové Butovice do Zličína zapomenutý červený batoh a dosud ženě ho nevrátil, ani neučinil potřebné oznámení o jeho nálezu,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Muž s nalezeným batohem pokračoval v cestě a vystoupil ve stanici Hůrka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Batoh patřil nedoslýchavé ženě, která v něm měla uložené sluchadlo. To je nezbytnou kompenzační pomůckou k lepšímu slyšení a porozumění řeči. Jeho pořizovací náklady nejsou úplně malé. „Kromě sluchadla přišla i o mobilní telefon Samsung, peněženku s hotovostí a kreditkami a průkaz seniora. Vše v celkové hodnotě přesahující dvaadvacet tisíc korun,“ uvedl Rybanský.

„Nálezce je podezřelý z trestných činů zatajení nálezu a neoprávněného opatření, a padělání a pozměnění platebního prostředku. Poznáváte-li ho, kontaktuje linku 158. V případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody,“ doplnil mluvčí.