Nevyužívaný dům u výstaviště se stane sídlem městské společnosti

BRNO – Na ulici Křížkovského stojí dlouhodobě nevyužívaná budova. Město se rozhodlo, že ji zrekonstruuje a poté obsadí městskou společností STAREZ-SPORT, která v ní vytvoří správní a administrativní centrum. Firma nyní zpracuje projektovou dokumentaci.

Budova byla postavena v roce 1928 a disponuje jedním podzemním a třemi nadzemními podlažími zkolaudovanými jako byty. V sedmdesátých letech prošla rekonstrukcí a byla určena jako administrativní kancelářské prostory. Objekt je nyní v nevyhovujícím stavu, budou na něm nutné rozsáhlé opravy, aby byl provozu schopný. Kromě toho jde o kulturní památku, je tedy nutné splnit požadavky Odboru památkové péče a Národního památkového ústavu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dům je dlouhodobě nevyužívaný a naším záměrem je poskytnout ho společnosti STAREZ-SPORT. Ta by v něm získala nové administrativní centrum ve strategické poloze mezi svými sportovišti – halou Rondo, Riviérou a Anthroposem,“ řekl první náměstek primátorky Petr Hladík. Firma nyní zpracovává projektovou dokumentaci, projekt by měl být hotový v polovině příštího roku. Poté se požádá o územní rozhodnutí. Náklady na projekt zaplatí město.