Přišli jsme se ohřát a užít si sex, tvrdili recidivisté. Majitelce sklepu jejich vysvětlení nestačilo

PRAHA – Mladý pár se vloupal v noci do podsklepení panelového domu v pražských Čakovicích. Chtěli se zde ohřát a pomilovat se. Aspoň to tvrdili majitelce sklepní kóje, která je tam objevila. Utekli, ale žena je nahlásila policii. Jak to s nimi dopadlo?

„V pondělí 3. ledna, krátce po druhé hodině ranní, přijal operační důstojník na linku 158 oznámení o vloupání do sklepních kójí ve Svratecké ulici v Praze 9,“ informovala policejní mluvčí Violeta Syřišťová. Volající žena našla ve sklepě ženu a muže, kteří tam podle ní neměli co dělat. „Navíc jí tvrdili, že se přišli pouze ohřát a následně vykonat soulož,“ zmínila mluvčí. Tohle vysvětlení mělo jejich nálezkyni asi stačit, aby je nechala být. Nakonec raději utekli.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Oznamovatelka poskytla operačnímu důstojníkovi podrobný popis obou podezřelých, který byl předán všem hlídkám v terénu,” doplnila mluvčí. Když policisté přijeli na místo vloupání, zjistili, že se v okolí pohybuje několik taxíků. Rozhodli se raději překontrolovat i tato vozidla.„Jelikož již policisté mají zkušenosti s tím, že podezřelí při útěku z místa činu často využívají i vozidla přepravní služby, oba podezřelé zadrželi v momentě, kdy se snažili z místa odjet. Lustrací osob policisté zjistili, že se jedná o dvojici, která je jim dobře známá,” upřesnila Syřišťová.

Zabránili jim v odjezdu a místo toho si je odvezli policejní stanici. V lapené dvojici poznali recidivisty, kteří byli již v minulosti několikrát soudně trestaní. U ženy při prohlíce policisté našli větší množství pervitinu.

„Vzhledem ke všem událostem jsou jednatřicetiletý muž a třiadvacetiletá žena podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Ženu navíc policisté podezírají ještě z trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu,“ doplnila mluvčí.