Tři králové zavítali na kroměřížskou radnici

KROMĚŘÍŽ – Známá koleda dnes zněla kroměřížskou radnicí, kterou navštívili tříkráloví koledníci. Za odměnu si pak odnesli příspěvky od zaměstnanců městského úřadu. Sbírku už po dvaadvacáté organizuje Charita ČR.

Kašpar, Melichar a Baltazar vstoupili do budovy radnice na Velkém náměstí v doprovodu ředitelky Charity Kroměříž Anny Valachové. „Členové vedení města v čele se starostou Jaroslavem Němcem jim popřáli hodně zdaru a sami i s dalšími kolegy z městského úřadu do kasičky přispěli. Na dveře starostovy pracovny pak jeden z králů napsal křídou iniciály K+M+B a králové přispěvatelům rozdali i drobné upomínkové dárky,“ vylíčil návštěvu mluvčí radnice Jan Vondrášek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Svátek Tří králů se slaví 6. ledna. Výtěžek sbírky míří každý rok na řadu projektů, které Charita organizuje pro pomoc potřebným. Do sbírky je možné přispět i formou dárcovských SMS nebo darem na účet. Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Loni se kvůli epidemické situaci konala výhradně on-line, vynesla celkem 81,5 milionu korun.

Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž