Tříkráloví koledníci vyrazí v Otrokovicích po roční pauze opět do ulic

OTROKOVICE – Otrokovická Charita se rozhodla ve většině obcí, které spadají do její působnosti, obnovit tradici klasického koledování, na které jsou lidé zvyklí. Skupiny tří králů tak vyrazí v sobotu 8. ledna po domácnostech, aby osobně vybrali příspěvky do pokladniček. „V tuto chvíli finišujeme s přípravami a dáváme dohromady dostatečné množství koledníků, kteří opět vyrazí do vašich domovů,“ oznámil koordinátor sbírky Jan Žalčík.

S koledníky se bude možné setkat v Otrokovicích, Tlumačově, Spytihněvi, Napajedlích, Pohořelicích, Oldřichovicích a na Žlutavě. V Halenkovicích, Komárově a Kvítkovicích skupinky chodit nebudou. „Koledníci se budou řídit předem danými hygienickými pravidly, tedy nošení roušek při koledě, rozestupy a koledování pouze před domem či bytem. Proto prosíme, nezvěte je dovnitř,“ upozorňuje Žalčík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pokud se se třemi králi osobně nesetkáte, ale rádi byste přispěli, využít můžete některou z pokladniček na obecních úřadech, v obchodech, kostelích a v některých firmách až do 16. ledna. V Otrokovicích je to třeba v lékárně na Baťově, lékárně Sanipharm, na poliklinice nebo v Barum Continental. Možné je rovněž přispět formou online koledy.