Autobus s dětmi havaroval v Beskydech, jeden člověk zemřel

OSTRAVA – Úmrtím jedné osoby skočila dnešní nehoda v Beskydech. Na silnici mezi obcí Bílá a Mezivodí havaroval před polednem autobus vezoucí děti, čelně se střetl s osobním autem.

„Tři osoby se zranily při dopolední srážce osobního automobilu Opel Meriva s autobusem VDL,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že autobus vezl 5 dospělých a 33 dětí. Osobní auto po střetu skončilo v příkopu, přičemž v něm zůstaly dvě zraněné osoby.

 Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U  jejich vyproštění pomáhali hasiči i horská služba, které odvezla jednoho zraněného z automobilu do vzdálenosti 1 km od nehody na místo, kde mohl přistát vrtulník LZS z Ostravy.

Mezi zraněnými je také žena, která měla nad dětmi v autobuse pedagogický dozor. Dětem z autobusu se nic vážného nestalo. Člověk, který cestoval v osobním autě však, dle informací záchranářů, ještě před transportem do nemocnice podlehl následkům zranění.

Silnice byla během zásahu záchranářů v obou směrech uzavřena, provoz byl řízen kyvadlově. Lidé z autobusu odjeli z místa náhradním autobusem. Zraněná učitelka odmítla odvoz do nemocnice s tím, že vyhledá lékaře později a odcestovala z místa nehody s dětmi náhradním autobusem.