Již příští týden lze kvůli omicronu očekávat výpadky na linkách středočeské veřejné dopravy

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Očekáváné prudké rozšíření varianty omikron v populaci se bude týkat i řidičů autobusů a členů vlakových čet na železnici. Středočeský kraj proto připravuje systémové opatření, které má zajistit provoz na úrovni maxima možného.

Absolutní prioritou zůstávají podle mluvčího Integrované středočeské dopravy Oldřich Buchetky školní spoje a spoje v dopravních špičkách do a ze zaměstnání. Již ale v průběhu příštího týdne lze očekávat zvýšení výpadků spojů na jednotlivých linkách v důsledku onemocnění nebo povinných karantén řidičů autobusů či strojvůdců vlaků.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zůstaňte ve spojení s dispečinkem

S platností od 12. 1. 2022 bude dispečink PID ve spolupráci s dopravci operativně zasahovat do provozu linek – jak v autobusech, tak ve vlacích s tím, že tyto informace budou zveřejňovány denně na webu  a na facebooku, instagramu a twitteru, a to vždy v 19:00 hodin v den před následujícím dnem provozu.

Aktuální informace také najdete v PID lítačce, která je k dispozici v podobě aplikace pro mobily (IOS i Android).

Prázdninový provoz bez omezení školních spojů

Od 17. 1. 2022 dojde k zavedení dočasně omezeného provozu s prioritou zachování školních spojů (fakticky prázdninový provoz bez omezení školních spojů). Toto opatření se dotkne primárně linek s velkou hustotu spojů formou prodloužení intervalu.

Jak zdůrazňuje tiskový mluvčí IDSK, i přes takto nastavená opatření nelze vyloučit, že v jednotlivých případech nedojde k neočekávanému výpadku spojů v důsledku pozitivních záchytů v rámci povinného testování provozních zaměstnanců při příchodu na pracoviště. K tomu naposledy došlo na lince Praha, Černý Most – Mladá Boleslav.

Výše uvedená opatření budou platit do odvolání, předpokládá se zhruba do poloviny února 2022.