OBRAZEM: Sídlem kraje zněla tříkrálová koleda

ZLÍN – Kašpar, Melichar a Baltazar zavítali ve čtvrtek v rámci Tříkrálové sbírky i do sídla kraje ve Zlíně. V přátelské atmosféře tu strávili několik chvil a vybrali příspěvky na pomoc sociálně potřebným.

Tři králové se v mrakodrapu setkali s hejtmanem Radimem Holišem. „Přeji vám, abyste se na své cestě potkali jen se samými dobrými lidmi, kteří vás podpoří ve vaší bohulibé činnosti. Děkuji, že držíte tradice a že do našeho kraje opět vnesete svoji moudrost, zkušenosti, rozvahu, klid a také lásku, které teď v této rozbouřené době všichni tolik potřebujeme,“ vzkázal třem králům Radim Holiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Koledníci se do domácnostní vrátí po roční pauze, kdy kvůli epidemii koronaviru probíhala pouze online. Přesto musí dodržet nutná protiepidemická opatření a nevstupovat k lidem do domů. „Děti sbírku berou za svou a velice se těší – zvláště po loňské pauze, kdy osobně koledovat nebylo možné. Každá skupinka koledníků ví, proč koleduje a na jakou konkrétní věc se v jejím regionu vybrané peníze použijí,“ říká koordinátorka sbírky Gabriela Víšová.

„Pokladničky jsou opatřeny pečetí příslušné charity a obce, kde právě sbírka probíhá a pořadovým číslem, které je také uvedeno na tak zvané průkazce vedoucího skupinky, což je osoba, starší patnácti let. Do domovů přinášejí vedle písničky a poselství také malý cukřík a kapesní kalendář, jako poděkování za finanční dar,“ dodává Pavla Romaňáková, koordinátorka sbírky zlínské Charity.

Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát
Foto: Jiří Balát