Plánované operace se v Příbrami rozeběhnou od pondělí, podmínkou bude PCR test!

PŘÍBRAM – Dobrých zpráv není nikdy nazbyt. Jedna je tady. Od pondělí 10. ledna se Oblastní nemocnice Příbram vrací k prakticky k plnému operačnímu programu.

V provozu bude 5 ze 6 centrálních operačních sálů, kde budou probíhat již i neakutní operace. Dovoluje nám to současná epidemiologická situace, kdy jsme se k dnešnímu ránu starali o 19 pacientů s koronavirem.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vzhledem k tomu, že se již šíří varianta omikron, která může plány operačních programů opět narušit, musí se všichni pacienti, kteří nastoupí na plánovaný zákrok, prokázat negativním PCR testem, a to včetně těch, kteří jsou plně naočkování. „K tomuto kroku jsme přistoupili, abychom ochránili další pacienty a personál. Podle zahraničních zkušeností totiž varianta omikron dokáže obejít protilátky vytvořené očkováním,“ uvádí příbramská nemocnice.

Podrobnosti ohledně nutnosti testování a operačních programů poskytnou zaměstnanci na jednotlivých odděleních nemocnice.