Seniorka zavolala hlídku na údajně opilého dělníka, pod obraz přitom byla ona sama

BRNO – Strach o zdraví řemeslníka, který pracoval na balkonech bytového domu měla sedmdesátiletá žena z Lesné. Když na místo přijeli strážníci, zjistili, že dělník je zcela střízlivý, ale opile působí spíše nahlašovatelka.

Na linku 156 se ozvala starší dáma s prosbou, jestli by mohla přijet  hlídka zkontrolovat silně opilého dělníka, který dle jejích slov „sotva lezl a byl totálně na mraky“. Měla strach, aby se nezabil, jelikož opravoval balkony na bytovce. Strážníci neváhali a ihned se vypravili do Lesné. Důchodkyně však před jejich příjezdem znovu zavolala na tísňovou linku, celou situaci zopakovala a dodala, že už jednou volala. Už to působilo podezřele a muži zákona se poté přesvědčili, že ne vše je tak, jak žena vylíčila.

staňte členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Po příjezdu na místo jsme našli pracovat tři řemeslníky, kteří byli naprosto střízliví, což potvrdily i dechové zkoušky. Naopak silně podnapile na nás působila spíše seniorka,“ dodává tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Hlídka ženu upozornila, že nepravdivým obviněním by se sama mohla vystavit postihu za přestupek. Důchodkyně to vzala na vědomí a strážníci zohlednili, že celou situaci ve svém rozpoložení špatně vyhodnotila a o řemeslníka měla opravdu strach.