Snoubenci ve Vsetíně pokořili rekord

VSETÍN – Rekord z roku 2017 byl překonán. V loňském roce uzavřelo manželství 119 párů, což je o dva více, než ve zmíněném roce 2017. Oproti roku 2020, kdy svatební veselí ohrožovaly vládní restrikce, je to velký vzestup.

Před dvěma lety bylo uzavřeno pouze 72 sňatků následkem vzniku pandemie koronaviru, která donutila snoubence svůj velký den odložit.  „Uvolnění situace se projevilo v loňském roce, kdy počet svateb výrazně vzrostl, a to na 119, čímž byl překonán v poslední době rekordní rok 2017, kdy jich bylo 117,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejčastěji si páry řekly své „Ano“ ve vsetínské radnici, a to v 52 případech, devět párů se nechalo oddat ve vsetínském zámku, dva v historických prostorách Maštalisek a 25 dvojic mělo svatbu v některém z místních kostelů. Zbylých 31 obřadů se konalo na jiných místech, například v restauraci U Vychopňů, v penzionu Hluboké, netradiční svatby proběhly i v Moštárně na Jasence nebo na fotbalovém hřišti ve Lhotě u Vsetína.