V Luhačovicích se chystá vyrazit do ulic na 20 skupin koledníků

LUHAČOVICE – Přání štěstí, zdraví a pokoje si po roční pauze osobně vyslechnou i domácnosti v lázeňském městě. Právě teď končí poslední přípravy na Tříkrálovou sbírku, v rámci níž mohou lidé přispět buď přímo koledníkům, nebo do rozmístěných kasiček.

Luhačovická Charita plánuje vyslat do ulic kolem 20 skupinek koledníků, což je prý  zhruba o 5 skupin méně, než pravidelně chodí. „Čekali jsme do poslední chvíle, zda se vůbec bude moci koledovat i osobně. Nakonec jsme se rozhodli pro všechny varianty koledování, tedy chodí koledníčci v ulicích, máme k dispozici statické pokladničky na osmi místech po Luhačovicích a samozřejmě běží také koleda on-line,“ přiblížila ředitelka Charity Luhačovice Lenka Semelová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle ní je i letos o koledování zájem. „Myslíme, že se nám podařilo díky pracovníkům Domova pro seniory tradici koledování navázat. Koledu již uspořádali a měla velký spěch,“ připomněla Lenka Semelová.

První pokladničku pracovníci Charity předali na městský úřad, kde je k dispozici už od 3. ledna. Tradiční koleda sice proběhne 8. ledna, do pokladniček bude ale možné přispět až do 16. ledna a online koleda poběží do 30. dubna. Seznam všech míst s pokladničkami naleznou lidé na webových stránkách sbírky.

Loni se v Luhačovicích a okolí podařilo vykoledovat přes 315 tisíc korun. „V roce 2020 využila Charita Luhačovic výtěžek  následujícím způsobem: Pro přímou pomoc rodinám s dětmi a sociálně potřebným vydala 15 tisíc korun. Na pomoc rozvoji sociálních služeb Charity Luhačovic 169 tisíc korun a k zakoupení zdravotních a kompenzačních pomůcek pro domácí péči využila 30 tisíc korun,“ vyjmenovala Lenka Semelová.