Muž obviněný z týrání dítěte je stíhán vazebně

BRNO – Minulý týden oznámila lékařka z dětské nemocnice podezření na týrání pacienta. Případem se okamžitě začali zabývat brněnští kriminalisté.

Jak sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb, minulý týden oznámila lékařka z dětské nemocnice podezření na týrání pacienta. Matka dítěte sice tvrdila, že se dítě zranilo, když vypadlo z kočárku, ale lékařka jí neuvěřila. „Případem se okamžitě začali zabývat kriminalisté. Později obvinili osmadvacetiletého partnera matky novorozeného dítěte ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu týrání svěřené osoby,“ doplnil mluvčí Šváb. Trestní stíhání je vedeno vazebně, pachateli hrozí dvanáctiletý trest odnětí svobody. Matka dítěte jeho vinu odmítá, kriminalisté ale zajímá i její vina na mnohačetných zlomeninách dítěte. Kriminalisté na objasnění všech okolností mimořádně závažného případu nadále pracují.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.