Při nehodě na Prachaticku se zranili dva lidé

PRACHATICKO – Dopravní policisté vyjížděli v neděli po půl desáté večer k dopravní nehodě. Podle informací policie řidič osobního automobilu na Prachaticku nepřizpůsobil rychlost na mokré silnici, dostal smyk a narazil do stromu.

K havárii došlo na silnici první třídy číslo 4, ve směru jízdy ze Čkyně do Vimperku. Z dopravní nehody je podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Fabia.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a především povaze pozemní komunikace a po projetí levotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce smyk, následkem čehož vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromu, v důsledku čehož se vozidlo následně převrátilo na střechu,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Nehoda na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

Po dopravní nehodě byl řidič a jeho spolujezdec převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice s přesně nezjištěným zraněním. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 50 000 korun a na poškozených svodidlech je škoda předběžně vyčíslena na 5 000 korun.